fbpx
Határozott, természetes nő, aki mindig tudja, hogy mit akar. Hisz a gyógynövényekben, a természet gyógyító erejében, és a szakma jól tudja róla, hogy előadásain soha nem engedi kisminkeltetni magát, ezt mindig ő maga végzi. „Ennyi idő alatt az ember megtalálja a saját arcát” – vélekedik. Még mindig energikus és tettre kész, állandóan úton van, a wellness és a lazítás nem az ő világa. Helyette, ha csak teheti, kimegy a lovardába és lóra pattan, még az sem zavarja, ha órákig áll az arcán a por és a homok.

  Milyen a kapcsolatod a kozmetikumok világával?

Őszintén szólva nagyon rossz kuncsaft vagyok. Kozmetikusnál ritkán jártam életemben, helyette mindig magamnak csináltam mindent. Egyszer például elmentem szőkítésre, de úgy leégették a bőrömet, hogy azt mondtam, köszönöm szépen, ezt én is meg tudom csinálni. A szüleimnek köszönhetően persze szerencsémre világ életemben elég jó bőröm volt, igazából azt kentem magamra, ami szembe jött, nem adtam ki milliókat kozmetikumokra.

Annál inkább hiszek a természet erejében! Maria Treben könyve nálam amolyan imakönyv, és mindig azt néztem, hogy milyen bajra mi a gyógyír. A gyógyító füvek, gyógynövények ugyanis nemcsak belül, de kívül is hasznosak. Sosem szerettem a mesterséges illatokat és aromákat, ezért is örülök, hogy rátaláltam a Herbsgarden kozmetikumokra. Itt az illóolajokat, a természetes növényi anyagokat kedvelem.

Színésznőként nagyon elfoglalt lehetsz. Hogyan szoktál kikapcsolódni és feltöltődni?

Az én kényeztetésem a lovaglás. Ez persze nem kifejezetten a szépségről szól, hiszen a homok és a lópor rendszeresen rárakódik a fejemre, bőrömre, mégis mindig azt várom, hogy mielőbb hazaérjek, átöltözzek és mehessek a lovardába. Számomra nagyon fontos a természet, ezért is szeretem a Herbsgarden kozmetikumait, mert az van benne, amit lépten-nyomon látok tavasszal, és az az energia, ami körülvesz.

Kaptam én már fellépéskor wellness-t és fitness-t ajándékba, a wellness-t odaadtam a lányaimnak, a fitness-t pedig valakinek a faluban. Én erre ugyanis nem érek rá. Az, hogy elmenjek valahová és áztassam magam, kizárt. Sokszor még arra sincs időm, hogy a saját kádamba beüljek egy fél órára, hogy eleresszem magam.

Hogy találkoztál a Herbsgarden márkával?

Többek között a Nemzeti Lovasszínházban is dolgozom, ahol a világosító párja Both Timi (a Herbsgarden kozmetikusa), vele tavaly nyáron találkoztam először egy előadáson, Akkor kaptam tőle mintákat, ami nagyon megtetszett. Jó volt az illata, és amikor kipróbáltam, egyből átjárt egy különleges érzés, mint amikor egy ételben is azt veszed észre, hogy végre igazi ízekre találsz és az egész a véreddé válik. Egyből beépül a szervezetedbe, és nemcsak eltelít, meg nehézzé tesz. Ezeknél a termékeknél is úgy éreztem, hogy fölkenem, és ah, na, ez az, szívja be a bőröm!

Melyek a kedvenc termékeid?

A Jázmin elixír és krém nekem nagyon bevált, a szemkörnyékápolón is érzem, hogy nagyon jó.  Ott azt vettem észre, hogy a ráncok visszahúzódtak, a szarkalábak meg mintha eltűntek volna. A nagyobbik lányom épp a minap mondta, hogy ez nagyon jó anya, ilyet tudsz majd szerezni? Pedig a lányaim sem nagy kozmetikumrajongók.

Eddigi mondataidból egy szilaj, természetes nő képe rajzolódott ki. Ebben az “életszerepben” jól is érzed magad. A színpadon, a filmben azonban mást is kell játszani. Mi volt a kedvenc “nőies” szereped?

Most néztem épp vissza az alakításomat a „Sándor Mátyás” c. darabban, ahol Namirt, a cigánylányt alakítottam – utólag azt mondom gyönyörű voltam akkoriban. Egzotikus nő, ami kevés volt abban az időben. Kár, hogy akkoriban nem ismerték Penelopé Cruz-t, meg a latin szépségeket, így én extrém csajnak számítottam, akit nem nagyon tudtak beilleszteni az akkor divatos csepeli munkás szerepébe. Cigánylányokat játszottam meg mexikói lányokat, pedig többet is filmezhettem volna.

Mostanában miben játszol? Melyik szerepben érzed magad legjobban?

Napi tizenkét órában dolgozom, és három színházban játszom folyamatosan, úgyhogy szerencsére soha nem unatkozom. Most épp Hófehérke próbára megyek, ebből lesz egy lovas előadás, itt mostoha leszek. Van egy önálló estem is egy gitáros sráccal, ahol Müller Péter Szeretetkönyvéből játszunk egy összeállítást dalokkal és szövegbetétekkel. A Spirit Színházban játszott Bernarda Alba háza c. darabban Bernarda szerepét azért szeretem, mert Anna lányommal játszom. Én játszom az anyját és az öt lányomból ő az egyik. De otthon persze soha nem tudunk próbálni, mert ott már az unokáé a főszerep. A lovas színházat meg azért szeretem, mert imádom a katarzist, amihez szükség van a színházcsinálásra, és azt leginkább ott érzem át. Ebben a műfajban ugyanis minden előadás felfokozott lesz attól, hogy lovon csináljuk, meg szól a zene, és sokfelé kell figyelni. A helyes mozdulatsor hatalmas koncentrációt igényel, miközben az adrenalin szintem az egekbe szökik.

Papadimitriu Athina 2019-ben Jászai Mari-díjat kapott, melyhez ezúton is szívből gratulálunk! 

Papadimitriu Athina (színművésznő), Both Tímea (Herbsgarden termékfejlesztő), Markó-Valentyik Anna (Bábművész)

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Friss hírek, bőrápolási tanácsok és egy első vásárlásra érvényes 1000 Ft-os kupon

Ajándék 1000Ft-os kupon!

Iratkozz fel hírlevelünkre friss hírekért és kedvezményes ajándékokért!

A feliratkozás megerősítéséhez szükséges e-mailt elküldtük. A megerősítést követően ajándékba küldjön az 1000Ft-os kuponod! Köszönjük a bizalmat!