“Az egyik legfeltörekvőbb magyar kozmetikai márka”

Forbes magazin

Kozmetikusként kezdtem szépségipari pályafutásomat mintegy két évtizeddel ezelőtt. Látva az általánosan használt kozmetikai szerek hatékonysági korlátait, autodidakta módon – kezdetben kísérleti jelleggel – növényi alapú, népi gyógyászati ismereteken alapuló hatóanyag kombinációk előállításába fogtam. Az így életre hívott termékek sikere vezetett arra, hogy szaktudásomat végérvényesen az egészségtudatos kozmetikai termékfejlesztés szolgálatába állítsam. 

2013 és 2016 között, növényi hatóanyagokkal kapcsolatos ismereteim bővítése érdekében, kozmetikai szaktanácsadóként Magyarország első, natúrkozmetikai alapanyagokat forgalmazó vállalkozásánál dolgoztam, ahol házi kozmetikum-készítést is oktattam. Részben az előbbivel párhuzamosan, nyolc évig folytatottam természetgyógyászattal és aromaterápiával kapcsolatos tanulmányokat. Folyamatos szakmai fejlődési igényem töretlen. A drog és toxikológiai laboráns végzettségem kiegészítéseként illatszerkesztést, az aromanövények parfüm felhasználási lehetőségeit is tanulmányoztam, és a legjobbaktól volt lehetőségem tapasztalatokra szert tenni. 2021-ben megszereztem a Holisztikus arckezelő terapeuta oklevelet is.

Fáradhatatlanul kutatom és tesztelem a nemzetközi kozmetikai piacon időről-időre megjelenő hatóanyag-innovációkat.

2022 nyarán a Herbsgarden International Kft és a Herbsgarden natúrkozmetikai márka egyedüli tulajdonosává váltam. Elköteleződtem a szépséged megőrzése mellett. Tapasztalataimmal és tudásommal a szépséged szolgálatában dolgozom minden nap.

Both Tímea – Herbsgarden márkatulajdonos termékfejlesztő, kozmetikus, drog és toxikológiai laboráns

“Gyermekkorom óta a patikaillat, a gyógynövények és a krémkeverés szeretete vonzott legjobban a gyógyszerészet felé, ezért hálás vagyok a Gondviselésnek, hogy rátaláltam a natúrkozmetikumok csodálatos világára és a Herbsgardenre.

Egyetemi és doktori tanulmányaim megerősítenek abban, hogy a kozmetikumfejlesztés területén is valódi szakértelemmel, folyamatos önképzéssel, a bőrtípusok és a vásárlók igényeit egyaránt tudatosan és lelkiismeretesen figyelembe véve lehet a legjobb eredményeket elérni.

Ezért szeretek a Herbsgardennél dolgozni, ahol a tudományos alapossággal kiválasztott hatóanyagok és a szakszerűen összeállított receptúrák mellett az elhivatottság és a gondos odafigyelés garantálja a termékek hatásosságát és biztonságosságát.

Dr. Vukics Viktória PhD. – gyógyszerészkutató”

Érdekel az egészséges szépség?

Már úgy érzed mindent kipróbáltál, de még mindig fakó a bőröd? Észrevetted az első ráncokat és szeretnéd természetesen eltüntetni? Fontos, hogy egészséges és életteli legyen a bőröd? Szeretnéd, ha 10 év múlva is sugárzó arc nézne vissza rád?

Hiszem, hogy a szépséghez vezető úton a legfontosabb a bőrfelszín egészséges működésének helyreállítása, a természetes ragyogás előcsalogatása! Bőrünk öregedése természetes folyamat, de nagyon sokat tudunk tenni a tünetek késleltetésében megfelelő táplálkozással, mozgással, folyadékfogyasztással és a bőrfelszínt építő kozmetikumok használatával.

Hiszem, hogy minőségi terméket csak minőségi alapanyagokból lehet előállítani! Hiszem, hogy a gyógynövények kiérdemelték helyüket a modern szépségápolásban is. Nektek alkotok, a modern nőknek, akik a természetességben látjátok a szépséget!”

Hitvallásunk

“Célunk, hogy olyan magas hatóanyag-tartalmú, bio natúrkozmetikai termékeket gyártsunk, amelyek megfelelnek a mai kor kihívásainak. Amelyek ugyanolyan hatásosak és jól használhatók, mint a kozmetikai ipar által használt, vegyi anyagoktól telített kozmetikumok, de közben ápolják, óvják bőrünk egészségét és fiatalságát, serkentik a természetes regenerálódást. Mert a bőrünk érték, egészségünk tükre!” Both Tímea

Az Herbsgarden szakértői csapata termékválasztékának fejlesztése közben az alábbi szempontokat tartja elsődlegesen szem előtt:

1. A termékekhez szükséges alapanyagokat minden esetben megbízható, bevizsgált – ahol lehet organikus minősítéssel rendelkező – szállítóktól szerezzük be!

Köszönhetően annak, hogy Magyarország több mint 330 fajta gyógynövényével nem csupán Európában számít gyógynövény-termesztési nagyhatalomnak, de világviszonylatban is előkelő helyet foglal el, natúrkozmetikumaink összetevőinek többségét (pl. hévizi iszap, levendula, Kamilla, zsálya, menta, izsóp) hazai termesztőktől szerezzük be. A hazánkban nem honos vagy különlegesebb hozzávalókat (pl. argánolaj, sheavaj, hyarulon, peptidek) az Európai Unió más tagállamaiból, Ausztráliából, vagy az Egyesült Államok területéről importáljuk.

2. A gyártás a legszigorúbb higiéniai és minőségi előírásoknak megfelelően ellenőrzött laborban történik

Minőségbiztosításunk szavatolására valamennyi termékfajtánkra vonatkozóan független mikrobiológiai vizsgálatokat végeztetünk, s tevékenységünket emellett független gyógyszerész és vegyész is ellenőrzi. Az említett egészségügyi-szakmai kontrollfolyamatok teljes dokumentációja telephelyünkön – az ellenőrzésre jogosult szakmai hatóságok számára – megtekinthető. Minden termékünk Európai Uniós forgalmazási engedéllyel rendelkezik.

3. A termékeink fő alkotóelemét jelentő növényi olajok – a szappanok kivételével – mind hideg sajtolással készülnek.

A kozmetikában megszokott hevítéssel kinyert olcsó olaj ugyanis, bár mennyiségileg többszöröse a hideg préselésnek, hatóanyag tartalommal alig bír. Hidegsajtolással történő előállítással nem sérülnek a bennük található értékes vitaminok, más – többek között a bőr öregedését lassító, és sejtvédelmi funkciókat támogató – hasznos összetevők, valamint a közismerten kedvező élettani hatásokkal rendelkező esszenciális zsírsavak. Cégünk jelenleg több mint 50 féle növényi hatóanyagot használ egyedi fejlesztésű termékeihez.

4. Termékeink hatóanyagokban gazdagok, melyek mértékét – az átláthatóság elvével összhangban – minden kozmetikum esetében külön jelöljük!

Büszkék vagyunk arra, hogy hatóanyagaink párosításával kezdetektől merészen kísérletezünk, előnyben részesítve a valódi hatást a hangzatos „marketingszagú” alapanyagokkal szemben. Természetes hatóanyagok: Növények, gyümölcsök, algák, zöldségek, gyanták, iszap stb., kivonatok formájában pl: növényi olajok, illóolajok, hidrolátumok stb. A hatóanyag tartalomnál figyelmen kívül hagyott természetes alapú összetevők: víz, emulgeátorok, gélesítők stb.

5. Termékeink a bőr egészségére nézve – a tudomány jelenlegi állása szerint – káros, vagy kétes biztonságú és szintetikus összetevőket, nem tartalmaznak!

Ilyenek különösen a végtelen elállási időt lehetővé tevő parabének, a kőolaj-származékok, vagy a sok veszély forrásának számító SLS (sodium -laureth-sulfate). Ezek átmenetileg ugyan puhaságot okoznak, valójában azonban a bőr lélegzését nagymértékben meggátolva szárító hatásúak. Bőrizgató hatásuk miatt nem használunk szintetikus színezéket, szintetikus illatanyagot és irritáló konzerválószereket. Kozmetikai felhasználásra ma nagyságrendileg 20 000 engedélyezett anyag létezik. Az általunk célul kitűzött, legszigorúbb BDIH logó elnyeréséhez ebből csak nagyságrendileg 700 engedélyezett. Büszkén vállaljuk, hogy termékeink idővel megromlanak, mint minden elő anyag. Cserébe felszívódásukkal hosszú távon erősítik a bőrszerkezetet egészséges ragyogást és fiatalos rugalmasságot biztosítva.

6. Termékfejlesztéseink során nem végzünk állatkísérleteket!

Az Európai Parlament és Európai Tanács 1223/2009/EK rendeletének, V. fejezet, 18. cikke értelmében, az Európai Unióban tilos állatokon kozmetikai célú kísérleteket folytatni. Céges hitvallásunkból következően nem is használunk olyan vegyszereket és mesterséges hatóanyagokat, amelyek ezt indokolnák. Termékeink hatását és minőségét önkéntes tesztelőkön és laboratóriumi vizsgálatokon bizonyítjuk.

7. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kozmetikai világ fejlődését, hazai és nemzetközi szinten egyaránt!

Nagy hangsúlyt fektetünk a megjelenő új hatóanyagok és technológiák kipróbálására és bevezetésére, a termékfejlesztésre, valamint – a környezeti és humánbiztonság maximalizálása érdekében – a termék-komponensekre vonatkozó esetleges kockázatértékelések legfrissebb eredményeire.

8. Legfőképpen pedig hiszünk a termékeinkben!

Reméljük te is olyan örömmel használod majd őket amekkora lelkesedéssel és szeretettel mi készítjük őket. Ha bármilyen okból mégsem lennél elégedett termékeinkkel, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a vásárlástól számított 30 napon belül és visszajuttatjuk a vételárat.

Kosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0