“Az egyik legfeltörekvőbb magyar kozmetikai márka”

Forbes magazin

angela

Több mint 20 évvel ezelőtt egy külföldi rokonom hatására ismerkedtem meg a bio- és natúrkozmetikumok világával. Mindig is érdekelt készítésük, összetételük és hatásuk. Ezzel az indíttatással kezdtem bele az aromaterápiába és természetes illatok készítésébe is. Ez alatt az idő alatt több neves szakembertől volt lehetőségem tanulni.

Both Tímeával egy tanfolyamon találkoztam. Megismerve a Herbsgarden készítményeit azonnal beléjük szerettem, azóta is csak Herbsgarden termékeket használok. Hiszek abban, hogy egészségünk megőrzése érdekében nemcsak minőségileg kell táplálkozunk, hanem a bőrápolás során is törekednünk kell az adalékanyagmentes, természetes készítmények használatára.

Amikor lehetőségem nyílt, hogy belépjek a vállalkozásba, örömmel mondtam igent. Közös tervünk és célunk, hogy fenntartható módon, magas minőségben, manufakturális keretek között, elsősorban hazai alapanyagok felhasználásával készülő bio- és natúrkozmetikai termékeket hozzunk létre magas hatóanyag-tartalommal. Hiszünk a gyógynövények természetes erejében és a környezetünkkel való egységben.

Célom, hogy minél többen megismerjék, megszeressék és használják ezeket a gondos szakértelemmel készülő kozmetikumokat.

Bódiné Likó Angéla -okleveles vegyészmérnök, mentálhigiénés szakember, a Herbsgarden International Kft.  egyik új tulajdonosa.

„Hiszem, hogy a szépséghez vezető úton a legfontosabb a bőrfelszín egészséges működésének helyreállítása, a természetes ragyogás előcsalogatása! Bőrünk öregedése természetes folyamat, de nagyon sokat tudunk tenni a tünetek késleltetésében megfelelő táplálkozással, mozgással, folyadékfogyasztással és a bőrfelszínt építő kozmetikumok használatával.

Hiszem, hogy minőségi terméket csak minőségi alapanyagokból lehet előállítani! Hiszem, hogy a gyógynövények kiérdemelték helyüket a modern szépségápolásban is. Nektek alkotok, a modern nőknek, akik a természetességben látjátok a szépséget!”

Both Tímea – Herbsgarden termékfejlesztő, kozmetikus, drog és toxikológiai laboráns

hgtimi 2
johanidesz anita

Milyenek a kabin kiszerelésű natúrkozmetikumok egy kozmetikus szemével?

“10 éve a kozmetikus szakma elmélyült szerelmeseként élek. Mindennapjaimban aktívan dolgozom a saját üzletemben, Ajkán, a Kövirózsa Kozmetikában. Nagymamámnak és a vidéken töltött gyermekkoromnak köszönhetően mindig közel álltak hozzám a gyógynövények és a természetes gyógymódok, így a bio illetve natúr vonalat képviselem kezdetek óta a szépség szolgálatában.

A Herbsgarden márkával való egymásra találásunk maga a varázslat, hiszen ismerve Both Tímea szakmai tudását, maximalizmusát, alkalmazva a termékeit nap, mint nap, csodát tudok teremteni, átélve a kreatív alkotás örömét. Egy kozmetikus szakembernek nincs ennél nagyobb boldogság, mint amikor jó minőségű, tiszta anyagokkal, látványos és tartós kezeléseket tud produkálni a vendégek megelégedésére.
Tudásommal, tapasztalataimmal szívesen segítem azokat a kolléganőket, vásárlókat, akik megtisztelnek bizalmukkal és szívesen kipróbálnák, vagy már használják a Herbsgarden termékeit!”

Johanidesz Anita – kozmetikus mester 

Érdekel az egészséges szépség?

Már úgy érzed mindent kipróbáltál, de még mindig fakó a bőröd? Észrevetted az első ráncokat és szeretnéd természetesen eltüntetni? Fontos, hogy egészséges és életteli legyen a bőröd? Szeretnéd, ha 10 év múlva is sugárzó arc nézne vissza rád?

Vezető termékfejlesztőnk, Tímea, kozmetikusként kezdte szépségipari pályafutását mintegy másfél évtizeddel ezelőtt. Látva az általánosan használt kozmetikai szerek hatékonysági korlátait, maga fogott – kezdetben kísérleti jelleggel – növényi alapú, népi gyógyászati ismereteken alapuló hatóanyag kombinációk előállításába. Az így életre hívott termékek sikere vezette arra, hogy szaktudását végérvényesen az egészségtudatos kozmetikai termékfejlesztés szolgálatába állítsa.

2003 és 2006 között a Herbária csapatát erősítette, majd – rövid kitérőt követően – 2013 és 2016 között, növényi hatóanyagokkal kapcsolatos ismereteinek bővítése érdekében, kozmetikai szaktanácsadóként Magyarország első, natúrkozmetikai alapanyagokat forgalmazó vállalkozásánál dolgozott, ahol házi kozmetikum-készítést is oktatott. Részben az előbbivel párhuzamosan, nyolc évig folytatott természetgyógyászattal és aromaterápiával kapcsolatos tanulmányokat. Folyamatos szakmai fejlődésri igénye töretlen, Tímea drog és toxikológiai laboráns végzettségének kiegészítéseként jelenleg illatszerkesztést, az aromanövények parfüm felhasználási lehetőségeit kutatja.

Tímea mára már szinte kizárólag termékfejlesztéssel foglalkozik, fáradhatatlanul kutatja és teszteli a nemzetközi kozmetikai piacon időről-időre megjelenő hatóanyag-innovációkat. Egyre gyarapodó hazai és külföldi megrendelői körnek alkot egyedi, prémium natúrkozmetikumokat, emellett termékei népszerűségét látván Herbsgarden Márkanév alatt legsikeresebb receptjeiből kialakított egy saját portfóliót

Hitvallásunk

“Célunk, hogy olyan magas hatóanyag-tartalmú, bio natúrkozmetikai termékeket gyártsunk, amelyek megfelelnek a mai kor kihívásainak. Amelyek ugyanolyan hatásosak és jól használhatók, mint a kozmetikai ipar által használt, vegyi anyagoktól telített kozmetikumok, de közben ápolják, óvják bőrünk egészségét és fiatalságát, serkentik a természetes regenerálódást. Mert a bőrünk érték, egészségünk tükre!” Both Tímea

Az Herbsgarden szakértői csapata termékválasztékának fejlesztése közben az alábbi szempontokat tartja elsődlegesen szem előtt:

1. A termékekhez szükséges alapanyagokat minden esetben megbízható, bevizsgált – ahol lehet organikus minősítéssel rendelkező – szállítóktól szerezzük be!

Köszönhetően annak, hogy Magyarország több mint 330 fajta gyógynövényével nem csupán Európában számít gyógynövény-termesztési nagyhatalomnak, de világviszonylatban is előkelő helyet foglal el, natúrkozmetikumaink összetevőinek többségét (pl. hévizi iszap, levendula, Kamilla, zsálya, menta, izsóp) hazai termesztőktől szerezzük be. A hazánkban nem honos vagy különlegesebb hozzávalókat (pl. argánolaj, sheavaj, hyarulon, peptidek) az Európai Unió más tagállamaiból, Ausztráliából, vagy az Egyesült Államok területéről importáljuk.

2. A gyártás a legszigorúbb higiéniai és minőségi előírásoknak megfelelően ellenőrzött laborban történik

Minőségbiztosításunk szavatolására valamennyi termékfajtánkra vonatkozóan független mikrobiológiai vizsgálatokat végeztetünk, s tevékenységünket emellett független gyógyszerész és vegyész is ellenőrzi. Az említett egészségügyi-szakmai kontrollfolyamatok teljes dokumentációja telephelyünkön – az ellenőrzésre jogosult szakmai hatóságok számára – megtekinthető. Minden termékünk Európai Uniós forgalmazási engedéllyel rendelkezik.

3. A termékeink fő alkotóelemét jelentő növényi olajok – a szappanok kivételével – mind hideg sajtolással készülnek.

A kozmetikában megszokott hevítéssel kinyert olcsó olaj ugyanis, bár mennyiségileg többszöröse a hideg préselésnek, hatóanyag tartalommal alig bír. Hidegsajtolással történő előállítással nem sérülnek a bennük található értékes vitaminok, más – többek között a bőr öregedését lassító, és sejtvédelmi funkciókat támogató – hasznos összetevők, valamint a közismerten kedvező élettani hatásokkal rendelkező esszenciális zsírsavak. Cégünk jelenleg több mint 50 féle növényi hatóanyagot használ egyedi fejlesztésű termékeihez.

4. Termékeink hatóanyagokban gazdagok, melyek mértékét – az átláthatóság elvével összhangban – minden kozmetikum esetében külön jelöljük!

Büszkék vagyunk arra, hogy hatóanyagaink párosításával kezdetektől merészen kísérletezünk, előnyben részesítve a valódi hatást a hangzatos „marketingszagú” alapanyagokkal szemben. Természetes hatóanyagok: Növények, gyümölcsök, algák, zöldségek, gyanták, iszap stb., kivonatok formájában pl: növényi olajok, illóolajok, hidrolátumok stb. A hatóanyag tartalomnál figyelmen kívül hagyott természetes alapú összetevők: víz, emulgeátorok, gélesítők stb.

5. Termékeink a bőr egészségére nézve – a tudomány jelenlegi állása szerint – káros, vagy kétes biztonságú és szintetikus összetevőket, nem tartalmaznak!

Ilyenek különösen a végtelen elállási időt lehetővé tevő parabének, a kőolaj-származékok, vagy a sok veszély forrásának számító SLS (sodium -laureth-sulfate). Ezek átmenetileg ugyan puhaságot okoznak, valójában azonban a bőr lélegzését nagymértékben meggátolva szárító hatásúak. Bőrizgató hatásuk miatt nem használunk szintetikus színezéket, szintetikus illatanyagot és irritáló konzerválószereket. Kozmetikai felhasználásra ma nagyságrendileg 20 000 engedélyezett anyag létezik. Az általunk célul kitűzött, legszigorúbb BDIH logó elnyeréséhez ebből csak nagyságrendileg 700 engedélyezett. Büszkén vállaljuk, hogy termékeink idővel megromlanak, mint minden elő anyag. Cserébe felszívódásukkal hosszú távon erősítik a bőrszerkezetet egészséges ragyogást és fiatalos rugalmasságot biztosítva.

6. Termékfejlesztéseink során nem végzünk állatkísérleteket!

Az Európai Parlament és Európai Tanács 1223/2009/EK rendeletének, V. fejezet, 18. cikke értelmében, az Európai Unióban tilos állatokon kozmetikai célú kísérleteket folytatni. Céges hitvallásunkból következően nem is használunk olyan vegyszereket és mesterséges hatóanyagokat, amelyek ezt indokolnák. Termékeink hatását és minőségét önkéntes tesztelőkön és laboratóriumi vizsgálatokon bizonyítjuk.

7. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kozmetikai világ fejlődését, hazai és nemzetközi szinten egyaránt!

Nagy hangsúlyt fektetünk a megjelenő új hatóanyagok és technológiák kipróbálására és bevezetésére, a termékfejlesztésre, valamint – a környezeti és humánbiztonság maximalizálása érdekében – a termék-komponensekre vonatkozó esetleges kockázatértékelések legfrissebb eredményeire.

8. Legfőképpen pedig hiszünk a termékeinkben!

Reméljük te is olyan örömmel használod majd őket amekkora lelkesedéssel és szeretettel mi készítjük őket. Ha bármilyen okból mégsem lennél elégedett termékeinkkel, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot a vásárlástól számított 30 napon belül és visszajuttatjuk a vételárat.

Kosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0