Évek óta hallunk, olvasunk mindenféle információkat az alumínium tartalmú izzadásgátlók esetleges káros hatásairól, miközben a természetes összetevőjű, alumínium-mentes dezodorok piaca egyre nagyobb. Vajon tényleg káros az izzadásgátlókban található különböző alumínium vegyület? Utánajártunk, mi is az igazság valójában.

Alumínium-mentes izzadásgátló nem létezik, csak az alumínium-mentes dezodor

Hogy is van ez? Azt gondolnánk, hogy az izzadásgátló és a dezodor szavaink szinonimák, azonban ez nem igaz. Az izzadásgátló ugyanis a benne található alumíniumsók segítségével gyakorlatilag blokkolja a hónalj területén könnyebben kialakuló verejtékezést, míg a dezodor az esetlegesen képződő szagokat semlegesíti.

Az izzadság önmagában egy színtelen, szagtalan folyadék (99 százalékban víz), mely azonban szerves anyagokat is tartalmaz. Ezek az anyagok a levegő oxigénjével reakcióba lépve elkezdenek lebomlani, aminek hatására jönnek a kellemetlen szagok. Ez különösen a hónalj területét érinti. Hiába tudjuk, hogy a verejtékezés természetes és hasznos folyamat, hiszen az izzadság megvédi a szervezetet a túlmelegedéstől, ez sovány vigasz a mindennapokban.

Tévhit? Az alumínium tartalmú izzadásgátlók komoly betegségeket okozhatnak

Számos kutatást végeztek az elmúlt években, évtizedekben az izzadásgátlókban található alumíniumsók káros hatásairól. A probléma ezzel a vegyülettel kettős. Egyrészt felszívódva fémmel terheli a szervezetet, másrészt megakadályozza az izzadással járó természetes méregtelenítést a hónalj területén.

Az igaz, hogy a szervezet méregtelenítésére hatalmas bőrfelület áll rendelkezésre, de a természet valamiért mégis a hónaljat szemelte ki. Hova kerül az eltávozni nem tudó méreganyag? Erre kérdésre keresi a választ az iparág…

Bár számos vizsgálat szerint nincs bizonyított összefüggés az alumínium tartalmú dezodorok és a mellrák, az Alzheimer-kór vagy akár a depresszió kialakulása között, mégis talán jobb, ha a lehető legkevésbé terheljük a szervezetünket.

Az alumínium mentes dezodorok is hatékonyak?

Ahogy már említettük a dezodor célja a szagmentesítés, vagyis olyan környezetet teremteni a hónalj bőrén, hogy a baktériumok ne tudjanak elszaporodni. Tehát hatékony a szagok ellen, de nem gátolja a természetes izzadást (és méregtelenítést) úgy, mint az alumíniumsó.

Amennyiben alumínium-mentes dezodort választasz, mindenképpen tudnod kell, hogy az ezek nem tudnak 24 vagy 48 órán át védeni. Maga a technológia ugyanis nem alkalmas 10-12 óránál hosszabb védelemre normál izzadás esetén. Természetesen ha szerencsés vagy, és alig izzadsz, akkor elég lehet egy nap egyszer használnod, de a legtöbb embernek a natúr dezodort bizony napi kétszer ajánlott használni. Azonban az alumínium-mentes dezodorok sem egyformák, hatásuk 3-12 óra között mozog a hatóanyagtartalom szerint.

A Herbsgarden kínálatában csak alumínium-mentes dezodort találsz! Legerősebb védelmet a Limonádés dezodor nyújtja, míg érzékenyebb bőrre a Levendulás változatot ajánljuk, mindkettő megbízhatóan véd 10-12 órán keresztül. Van méhviasz-mentes Vegán dezodorunk is, citrusos illatban.

Szeretnéd kipróbálni? Rendeld meg mini verzióban ingyenes szállítással – 899Ft-ért!

Mit kell tenned?

A mini deo-t ajánlott levélküldeményként adjuk fel, így utánvét nem lehetséges! Tedd a kosaradba a választott mini deot (Limonádé, levendula) és válaszd a Személyes átvétel opciót Előre fizetéssel (utalás, bankkártya vagy Barion = -100 Ft kedvezmény). A csomagot a Számlázási címre küldjük ki. Ha elvesztél hívd nyugodtan az ügyfélszolgálatot: 30-2980777.

Olvass tovább a blogon: