Azt szinte mindenki tudja, hogy a szemkörnyéken a legvékonyabb az arcbőrünk és hogy az első ráncok is itt jelennek meg. De hogyan kell helyesen ápolni ezt a kényes területet? 

A első és legfontosabb minden korosztály számára, a napi alapos bőrtisztítás és a smink eltávolítása. Különösen igaz, ez a szem környékére! Nem éri meg fáradtan legyinteni egy hosszabb éjszaka után, hogy „ráér az reggel is”, mert a le nem mosott smink nagymértékben szárítja és irritálja a bőrt előcsalogatva a nemkívánt ráncokat.

Erre egy gyengéd arctisztító tej használata javasolt, amely tartalmaz nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat, gyengéden tisztít, nem szárít, nem csípi a szemet. Nedves vattakorongra tegyünk egy borsónyi lemosót azzal távolítsuk el a sminket, addig ismételve, amíg a vattakorongon semmilyen szennyeződés nem látható. A szempillafesték teljes eltávolítására figyeljünk oda, mert ha fent marad a szempillák töredezhetnek, kihullhatnak.

Ne hanyagolja el az arctisztítást az sem, aki nem sminkeli magát, hiszen a nap során finom por és egyéb szennyeződések rakódhatnak észrevétlenül a bőrre.  Ezt a zsíroldékony napi szennyeződést nem elég csak vízzel letisztítani, mert nem mosódik le, hanem megül az apróbb ráncokban, pórusokban. Egy hidratáló, micellás tonikkal érdemes minden este megtisztítani az arcbőrt. A problémás, pattanásos bőrrel csodákat tesz a Hibiszkuszos arclemosó!

Az arc letisztítása után a bőr és különösen a szemkörnyék egy kis hidratálást igényel. Húszévesen elég a nappali hidratáló krém, mely jojobaolajat, ligetszépeolajat is tartalmaz, harmincéves kor fölött azonban már ajánlott tartalmasabb krémek felé fordulni.  A szemkörnyékápolók vagy szemránckrémek hatóanyagai – például az orbáncfűolaj, Gamma orygazol, Acmella kivonat – késleltetni tudják a szarkalábak megjelenését, illetve csökkenteni a már meglévők mélységét. A szemkörnyék krémezésének helyes menete: Mindkét kezünk 1-1 ujjbegyére kis adag krémet tegyünk, és először pontokban vigyük fel az alsó szemhéjra, kis paskoló mozdulatokkal ütögessük be, majd kívülről befelé nagyon óvatosan, lágyan, körkörös mozdulatokkal kenjük be. Soha nem húzzuk, nyomjuk, dörzsöljük! Hatóanyagban gazdagabb krémet, szérumot éjszakára ajánlott felvinni a bőrre, mely a hosszabb felszívódási idő alatt látványosan kisimul és regenerálódik.

Külsőleges ápolás azonban csak akkor tudja meghozni a várt eredményt, ha életmódunkkal is támogatjuk a gyógynövények munkáját. A rendszeres, pihentető alvás, a megfelelő folyadékbevitel, a mértékletes alkoholfogyasztás és a cigerettafüst mentes környezet nagyon sokat segíthet öröklött bőrtipusunkon. Figyeljünk tehát oda az életmódunkra is!

 

Friss hírekért és ajánlatokért iratkozz fel!

Sikerült a feliratkozás! Köszönjük!