fbpx

Azt szinte mindenki tudja, hogy a szemkörnyéken a legvékonyabb az arcbőr és hogy az első ráncok is itt jelennek meg. De hogyan kell helyesen ápolni ezt a kényes területet? 

A első és legfontosabb minden korosztály számára, a napi alapos bőrtisztítás és a smink eltávolítása.

Különösen igaz, ez a szem környékére! Nem éri meg fáradtan legyinteni egy hosszabb éjszaka után, hogy „ráér az reggel is”, mert a le nem mosott smink nagymértékben szárítja és irritálja a bőrt előcsalogatva a nem kívánt ráncokat.

Erre egy gyengéd arctisztító tej használata javasolt, amely tartalmaz nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat, kíméletesen tisztít, nem szárít, nem csípi a szemet. Nedves vattakorongra tegyünk egy borsónyi lemosót azzal távolítsuk el a sminket, addig ismételve, amíg a vattakorongon semmilyen szennyeződés nem látható. A szempillafesték teljes eltávolítására figyeljünk oda, mert ha fent marad a szempillák töredezhetnek, kihullhatnak.

Ne hanyagolja el az arctisztítást az sem, aki nem sminkeli magát, hiszen a nap során finom por és egyéb szennyeződések észrevétlenül rakódnak  a bőrre.  Ezt a zsíroldékony napi szennyeződést nem elég csak vízzel letisztítani, mert nem mosódik le, hanem megül az apróbb ráncokban, pórusokban. Egy hidratáló, micellás tonikkal érdemes minden este megtisztítani az arcbőrt. A problémás, pattanásos bőrrel csodákat tesz a Hibiszkuszos arclemosó!

Az arc letisztítása után a bőr, és különösen a szemkörnyék, hidratálást igényel.

Húszévesen elég egy jó nappali hidratáló krém, mely jojobaolajat és csipkebogyóolajat tartalmaz, harmincéves kor fölött azonban már ajánlott tartalmasabb krémek felé fordulni.

Miért kell külön szemránckrém?

Tulajdonképpen, ha jó minőségű krémet vagy szérumot használsz, nem feltétlenül kell. A szem körüli területen a bőr vékonyabb és érzékenyebb, így az egész napos pislogás, hunyorgás, napsugárzás nagyon igénybe veszi. A nehezebb krémek nehezebben szívónak fel (ha egyáltalán), és a hatóanyaguk sem feltétlen a szemkörnyék bőrére optimalizált.

 A szemkörnyékápoló hatóanyagai – például az orbáncfűolaj, Gamma oryzanol, Acmella kivonat, szemvidítófű – megnyugtatják a bőrt, késleltetik a szarkalábak megjelenését, illetve csökkentik a már meglévők mélységét.

A 40+ korosztálynak mi a feszesítő és bőrszerkezet javító szemránckrémet ajánljuk. Enyhíti a szem alatti duzzanatot és a sötét karikákat, hatékonyan lép fel a szabadgyökök ellen, fokozza a kollagén szintézist és kisimítja a szemkörnyéki ráncokat.

A rendszeres kialvatlanságot viszont egyetlen szemkörnyékápoló sem tünteti el! Próbálj meg többet pihenni, többet inni és érdemes a vasszintet is rendszeresen ellenőriztetni.

A szemkörnyék krémezésének helyes menete: 

Mindkét kezed 1-1 ujjbegyére nyomj egy kis adag szemkörnyékápolót vagy szemránckrémetElőször pontokban vidd fel az alsó szemhéjra, majd kis paskoló mozdulatokkal ütögesd be. Végül kívülről befelé nagyon óvatosan, lágyan, körkörös mozdulatokkal kend el ha szükséges. Soha ne húzd, nyomd vagy dörzsöld!

A hatóanyagban gazdagabb ápolót éjszakára ajánlott felvinni a bőrre, mely így a hosszabb felszívódási idő alatt látványosan kisimul és regenerálódik.

Külsőleges ápolás azonban csak akkor tudja meghozni a várt eredményt, ha életmódoddal is támogatod a gyógynövények munkáját. A rendszeres, pihentető alvás, a megfelelő folyadékbevitel, a mértékletes alkoholfogyasztás és a cigerettafüst mentes környezet nagyon sokat segíthet öröklött bőrtipusunkon. Figyelj tehát oda az életmódodra is!

A hatóanyagok szinergiája miatt érdemes csomagban kipróbálni termékeinket – akciós ajánlatainkat nézd meg itt!

Blogunkból:

Ajándék 1000Ft-os kupon!

Iratkozz fel hírlevelünkre friss hírekért és kedvezményes ajándékokért!

A feliratkozás megerősítéséhez szükséges e-mailt elküldtük. A megerősítést követően ajándékba küldjön az 1000Ft-os kuponod! Köszönjük a bizalmat!