Azt szinte mindenki tudja, hogy a szemkörnyéken a legvékonyabb az arcbőrünk és hogy az első ráncok is itt jelennek meg. De hogyan kell helyesen ápolni ezt a kényes területet?

 

A első és legfontosabb minden korosztály számára, a napi alapos bőrtisztítás és a smink eltávolítása.

 

Különösen igaz, ez a szem környékére! Nem éri meg fáradtan legyinteni egy hosszabb éjszaka után, hogy „ráér az reggel is”, mert a le nem mosott smink nagymértékben szárítja és irritálja a bőrt előcsalogatva a nemkívánt ráncokat.

Erre egy gyengéd arctisztító tej használata javasolt, amely tartalmaz nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat, kíméletesen tisztít, nem szárít, nem csípi a szemet. Nedves vattakorongra tegyünk egy borsónyi lemosót azzal távolítsuk el a sminket, addig ismételve, amíg a vattakorongon semmilyen szennyeződés nem látható. A szempillafesték teljes eltávolítására figyeljünk oda, mert ha fent marad a szempillák töredezhetnek, kihullhatnak.

Ne hanyagolja el az arctisztítást az sem, aki nem sminkeli magát, hiszen a nap során finom por és egyéb szennyeződések rakódhatnak észrevétlenül a bőrre.  Ezt a zsíroldékony napi szennyeződést nem elég csak vízzel letisztítani, mert nem mosódik le, hanem megül az apróbb ráncokban, pórusokban. Egy hidratáló, micellás tonikkal érdemes minden este megtisztítani az arcbőrt. A problémás, pattanásos bőrrel csodákat tesz a Hibiszkuszos arclemosó!

 

Az arc letisztítása után a bőr, és különösen a szemkörnyék, hidratálást igényel.

Húszévesen elég a nappali hidratáló krém, mely jojobaolajat, ligetszépeolajat is tartalmaz, harmincéves kor fölött azonban már ajánlott tartalmasabb krémek felé fordulni.

Miért kell külön szemránckrém? Tulajdonképpen, ha jó minőségű krémet vagy szérumot használsz, nem feltétlenül kell. A szem körüli területen a bőr vékonyabb és érzékenyebb, így az egész napos pislogás, hunyorgás, napsugárzás nagyon igénybe veszi. A nehezebb krémek nehezebben szívónak fel (ha egyáltalán), és a hatóanyaguk sem feltétlen a szemkörnyék bőrére optimalizált. A szemkörnyékápoló hatóanyagai – például az orbáncfűolaj, Gamma orygazol, Acmella kivonat, szemvidítófű – megnyugtatják a bőrt, késleltetik a szarkalábak megjelenését, illetve csökkentik a már meglévők mélységét. A 40+ korosztálynak mi a Jázmin elixírt ajánljuk, mely a szemkörnyék ápolására is kiváló. A szem alatti fekete karikákat, duzzanatot viszont egyetlen szemkörnyékápoló sem tünteti el! Próbálj meg többet pihenni, többet inni és érdemes a vasszintet is rendszeresen ellenőriztetni.

A szemkörnyék krémezésének helyes menete: 

Mindkét kezünk 1-1 ujjbegyére kis adag krémet vagy szérumot tegyünk, és először pontokban vigyük fel az alsó szemhéjra, kis paskoló mozdulatokkal ütögessük be, majd kívülről befelé nagyon óvatosan, lágyan, körkörös mozdulatokkal kenjük be. Soha nem húzzuk, nyomjuk, dörzsöljük! A hatóanyagban gazdagabb ápolót éjszakára ajánlott felvinni a bőrre, mely így a hosszabb felszívódási idő alatt látványosan kisimul és regenerálódik.

Külsőleges ápolás azonban csak akkor tudja meghozni a várt eredményt, ha életmódunkkal is támogatjuk a gyógynövények munkáját. A rendszeres, pihentető alvás, a megfelelő folyadékbevitel, a mértékletes alkoholfogyasztás és a cigerettafüst mentes környezet nagyon sokat segíthet öröklött bőrtipusunkon. Figyelj tehát oda az életmódodra is!

Blogunkból:

A hatóanyagok szinergiája miatt érdemes csomagban kipróbálni termékeinket – ajánlatainkat nézd meg itt

Friss hírek, bőrápolási tanácsok és egy első vásárlásra érvényes 1000 Ft-os kupon – Iratkozz fel hírlevelünkre!