fbpx

Kozmetikus tanuló koromban a manikűrt egyikünk sem szerette, úgy gondoltuk, az nem tartozik a mi hatáskörünkbe, nem is nagyon foglalkoztam vele. A vizsgán a teljes kezelés mellé húznunk kellett egy plusz tételt: a sors fintoraként a manikűrt húztam. Azóta eltelt pár év…. Múlt héten elmentem egy manikűröshöz. Legnagyobb meglepetésemre, semmi mást nem csinált, csak lereszelte a körmeimet, és kilakkozta. Maximum húszperces munka volt. Mi anno legalább egy órán keresztül ápoltuk a vendég kezét! Nemcsak a körmeit hoztuk rendbe, hanem leradíroztuk, megmasszíroztuk sőt még egy tápláló pakolást is felkentünk a kézre miközben ha volt rá mód, melegen is tartottuk.

De miért is fontos kezünk ápolása? 

Ahogy arcbőrünk, úgy kezünk is látható a világ számára. Régen a kisasszonyok kezük szépségének, fehérségének megóvása érdekében kesztyűt hordtak, ami arisztokratikus körökben még most is divatos kiegészítő. Kezünk sok mindent elárul rólunk. Az általános egészségi állapotunktól, a vitamin- és ásványianyag-hiányig, a neurózisra való hajlamtól a kertészkedési szokásainkig minden megállapítható körmeink, kezeink állapotából. Kezünk híd a világ felé, ezzel fogunk kezet, simogatjuk szeretteinket, gyógyítjuk gyerekeinket. Érdemes odafigyelni és rendszeresen „karban tartani”, hiszen a szép kéz jólápoltságot sugall és magabiztosságot ad.

Mit tehetünk kezünk ápolásáért otthon?

Rendszeresen reszeljük le körmeinket! Fordítsunk rá időt heti egy alkalommal, vágjuk és reszeljük olyan hosszúságúra ami nem zavar a munkánkban, nem akadályoz a mindennapi tevékenységünkben. Kívülről befelé haladva enyhén ívelt formát adjunk körmeinknek. Ügyeljünk arra, hogy körmeink egyforma hosszúak legyenek, mindig a legrövidebbhez igazítsuk a többit. Miután lereszeltük radírozzuk le kézfejünket, például az alábbi receptet használva:

10 g olívaolajban keverjünk el finomra őrölt sót, adjunk hozzá 5 csepp citrom illóolajat, 3 csepp levendula illóolajat. Radírozzuk le a kezünket alaposan, majd meleg vízzel öblítsük le, ne szappanozzuk.

A kézradírtól a kezünk bársonyossá válik, mert eltávolítottuk az elhalt hámsejteket. A körömágynál a bőrt toljuk vissza egy erre alkalmas eszközzel.

Majd készítsünk egy bőrpuhító pakolást például az alábbiak szerint:

20 g sheavajat habosítsunk fel 15 g olajjal, ami lehet búzacsíraolaj, sárgabarackmagolaj, mandulaolaj. Tegyünk hozzá 5 csepp citrom illóolajat és 2 csepp rózsafa illóolajat.

Ezzel a kellemes habkrémmel vastagon kenjük be kezünket és húzzunk rá pamutkesztyűt. Ha lehetőségünk van rá, előmelegített törülközőbe tekerjük bele a kesztyűs kezünket. Amikor csak lehet, végeztessünk kézmasszázst, mely oldja a feszültséget, lazítja a merev izmokat, átmelegíti az ízületeket és fiatalítja bőrünket.

Minden nőnek érdemes a táskájában egy tápláló-védő krémet tartania (pl. Herbsgarden Bőrvédő Levendula krém), amit napközben akár többször is használhat, és télen kesztyűt, amivel fokozni tudjuk kezünk védelmét a hideg ellen. Ha rendszeresen időt szakítunk a kézápolásra, az eredmény nem marad el, kezünk meghálálja a gondoskodást.

szerző: Both Tímea

Sokat mosot kezet? Válaszd hozzá a bőrtápláló kecsketejes szappanjainkat és garantáltan nem szárad ki többé a bőröd!

Új a blogon:

Tudj meg többet a Herbsgarden márkáról, és az egészséges szépségről.

Ajándék 1000Ft-os kupon!

Iratkozz fel hírlevelünkre friss hírekért és kedvezményes ajándékokért!

A feliratkozás megerősítéséhez szükséges e-mailt elküldtük. A megerősítést követően ajándékba küldjön az 1000Ft-os kuponod! Köszönjük a bizalmat!