fbpx

Kozmetikákba szeretünk járni, mi Nők. Általában. De valljuk be őszintén, van úgy, amikor se testünk se lelkünk nem kíván kimozdulni ezért otthonról. Kiváltképp amikor már hűvösre, esősre fordul az idő, ki szeret bumlizni a tömegközlekedésen, vagy parkolóhelyet keresgélni. Megvan a kép? Nem mellékes szempont az sem, hogy mindig mindenki rohan, akut idő hiányában szenvedünk, sok esetben ott próbálunk spórolni vele, ahol tudunk. Nem vagyok ezzel én sem másképp (és annyira megoszlanak a vélemények az otthoni arckezeléseket illetően), hogy úgy döntöttem, kipróbálom, helyesebben szólva letesztelem, milyen eredménnyel jár, ha otthon saját kezűleg készítem fel a bőröm az évszakváltozásra:  kipróbálok egy otthon használatos mikrodermabráziós ( arccsiszoló) gépet. Talán kapok egy használható alternatívát a lusta napjaimra, és otthon bekuckózva is ápolhatom a bőrömet. Hátha!

Mindenekelőtt számba vettem az érveket Pro és kontra, igazából miért is járok kozmetikushoz, ha elvileg otthon is elvégezhető számos kezelés.

 ÉRVEK A KOZMETIKUS MELLETT

  • Igazi “énidőt” tölthetek ott. Megérkezem, befekszem a kezelőágyba, és onnantól csak pihenek, lágy andalító zene mellett
  • Nagyon jóban vagyok a kozmetikusommal, ilyenkor legalább biztos találkozunk, és kipletykáljuk az aktuális dolgainkat.
  • Szakavatott kézben biztonságban érzem az arcom, az utána következő brutálisan kellemes arcmasszázsról nem is beszélve.
  • A professzionális krémek és hatóanyagok nem biztos, hogy ott figyelnek az én fürdőszobai polcomon is.

ÉRVEK AZ OTTHONI ARCÁPOLÁS MELLETT

  • Sokszor jöhet jól, hogyha épp van időm, otthon is meg tudom kezelni a bőröm, illetve, nem kell hetekkel korábban bejelentkezni, aztán várni az időpontra, ezáltal időt is spórolok, valószínűleg pénzt is. Bármikor megcsinálhatom.
  • Nem idegesítem fel magam, a félórás parkolóhely kereséssel. (fontos szempont, az idegeket is védjük!)
  • Egyszer beruházok egy gépre, onnantól semmibe nem kerül. Egy gép ára nagyságrendileg annyi, mint egy kozmetikai kezelés.
  • Lehetnek otthon nekem is szuper kencéim.

MIT JELENT AZ, HOGY MIKRODERMABRÁZIÓ?

Ez az évek óta nagyon népszerű kozmetikai kezelés a következőt takarja: a leghatékonyabb bőrcsiszolás, melynek során, a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el. Erre szükségünk is van, hiszen a bőrünk védi testünket a külső hatásokkal szemben, ami annyira tökéletesen működik, hogy ilyenformán meg is akadályozza a bőr számára szükséges vitaminok, és hidratáló, tápláló készítmények bejutását a mélyebb rétegekbe. Hiába termel bőrünk folyamatosan új sejteket, ha nem tud felszínre kerülni, hiszen nem hámlunk le olyan tempóban. A mikrodermabráziós kezelés felgyorsítja tehát a hámlási folyamatot, eltávolítja az elhalt sejteket, így serkenti az új, friss bőrsejtek kialakulását.

Átlagosan egy ilyen kezelés ára kozmetikákban, hely függvényében 5000-30000 Ft között mozog. Jó tudni!

KEZDŐDJÖN A SZEÁNSZ

 Egy verőfényes péntek délutánt választottam a bőrcsiszolásra, úgysem szándékoztam sehova menni este, a hétvégén is inkább pihenést terveztem. Biztos ami biztos, ha esetleg nem maradna arcom…

LÁSSUK A LÉPÉSEKET!

0. Mindenekelőtt előkészítettem a gépet, illetve a kezelést követő magas, tiszta hatóanyagú, hidratáló szérumot, krémet. Ezesetben egy természetes összetevőkből álló, natúr termékcsaládot választottam. A magas hialurontartalmú szérum az ígéret szerint mély és tartós hidratálást nyújt. Hurrá! Ez a művelet mindössze 1,5 percet vett igénybe!thumbnail_img_5020.jpg

 1.Ahogy a kozmetikusomtól tanultam, először is nagyon alaposan megtisztítottam az arcom, és teljesen szárazra töröltem. Tanácsára NEM körkörös mozdulatokkal estem neki a csiszolásnak, hanem sávonként először vízszintesen, majd függőleges irányba haladtam. Elég erősnek tűnik ez a gép, bár állítható, és két különböző fej is van hozzá, azért mégis jobb a biztonság: az arcomra holnap is szükségem lesz!

Kezelés közben egy minimális szívó hatást is éreztem, a vákuumos stimulációt, ami fokozza a vérkeringést, másrészt beszippantja az elhasznált, és már eltávolított felső réteget. A stimuláció elvileg a bőr mélyebb rétegeiben fokozza vérkeringést. Nagyon óvatos, körültekintő munkát végeztem, igy is kb. 5 perc alatt befejeződött a művelet!

2.(A biztonság kedvéért én a vákuum gyengébb fokozatát állítottam be, hiszen először próbáltam.)

3.miután hideg vízzel lemostam az arcom, rögtön bekentem az arcomat a hidrataló hyaluron szérummal. Azonnal éreztem, hogy pillanatok alatt szippantja be a bőröm.. A szérum nagyon kellemes állagú és illatú volt, illetve semmi zsíros utánérzetet nem hagyott.

4.kíváncsi voltam mennyire pirosodott ki az arcbőröm, ezért  kimentem a teraszra,(ami szigorúan tilos, de kép kedvéért muszáj volt megtennem), hogy az eredménytermészetes fénynél is látható legyen! Nagy kő esett le a szívemről, amikor megláttam: teljesen vállalható.

TAPASZTALATAIM ÖSSZEGZÉSE

A kezelés után fél órával már határozottan éreztem, hogy a bőröm sokkal puhább, simább lett. Enyhe, tényleg alig észrevehető húzódást éreztem egy minimális ideig. Másnap reggel első dolgom volt, hogy futottam a tükörhöz csekkolni a hatást, és el kell mondjam tényleg teljesen üde, friss, sugárzó lett az arcom. Talán még a ráncaim is halványultak valamicskét!

Tény, hogy nem rendelkezem nagyon problémás bőrrel, ennek fényében, bátran állítom, engem meggyőzött. Meggyőzött a gép működése, hatása, ára, és az idő rövidsége, amit az egész kezelésre fordítani kellett. A használati utasítás heti két alkalommal többet nem javasol, én is úgy gondolom maradok a heti egynél. Az is bőven elég. Tehát: egy biztonságos, szemmel látható eredményt mutató alternatívát kaptam, ami számomra ár- érték arányban teljesen megfelelő. Persze a kozmetikusnál mása feeling, és nem is tudom olyan szuper arcmasszázsban részesíteni magam.

Hát így… nekem elsőre nagyon bejött, de azért biztos ami fix, odaadtam átvizsgálásra a gépet szakembernek is, akinek a meglátásait természetesen közkinccsé teszem.

ÍME VÖRÖS VIKI KOZMETIKUS VÉLEMÉNYE:

“Tökéletes otthoni használatra való gép. Nem foglal nagy helyet, és egyszerűen kezelhető. Mechanikailag eltér a professzionális mikrodermabráziótól, de ez segítséget jelent abban, hogy otthon ne tehessen az ember nagy károkat magában. Gyors és kompakt segítség az őszi/ téli bőrápolásban, mert kb. 5 perc alatt meg vagy egy minipeelinggel, amivel fokozod a bőröd anyagcseréjét és keringését, amitől azonnal üdébbnek hat az őszi fáradt arc. Ami ennél is fontosabb, elkerülheted a bőröd megvastagodását, sőt hosszú távon a problémás bőr kezelésében, illetve a ráncok halványításában is segítséget nyújt, mivel gyorsítja a hámsejtek cserélődését. Igaz, ez a gép nem olyan erős, mint amit a kozmetikákban használnak, de mégis intenék mindenkit attól, hogy heti 2-nél többször használja, illetve mindenképpen kerüljük a napfényt a kezelés után.( nyáron egyáltalán ne használjuk, mert a megvékonyodott bőrben, hiperpigmentációhoz (foltosodáshoz), vezethet.”

Bevallom kicsit megnyugodtam, hogy tapasztalataim nagyrészt összecsengtek a kozmetikus véleményével, a Pro es kontra érvek felsorakoztatása pedig,remélem mindenkinek segítséget nyújt a döntésben.

Hajrá csajok, szépüljetek!

Patri

Otthoni mikrodermabráziós készülékünket itt találod, csomagban szérummal akciós is! Fényvédelemre a BB krémet ajánljuk.

További ránctalanító kozmetikai gépeinket keresd a webshopban.

Ajándék 1000Ft-os kupon!

Iratkozz fel hírlevelünkre friss hírekért és kedvezményes ajándékokért!

A feliratkozás megerősítéséhez szükséges e-mailt elküldtük. A megerősítést követően ajándékba küldjön az 1000Ft-os kuponod! Köszönjük a bizalmat!