fbpx

hg természet vedelem 2

E hét péntektől vasárnapig a „Nők vagyunk” sorozatunkban a májusi születésű Rachel Carson-ra emlékezünk (1907. május 27. – 1964. április 14.), amerikai tengerbiológusra, íróra és természetvédőre,

0520 0522 nok vagyunk rachelakinek nagy hatású könyve, a Silent Spring / Néma tavasz (1962), illetve további sikeres írásai meghatározó szerepet töltöttek be a globális környezetvédelmi mozgalom előrehaladásában. Carson óriási hatást gyakorolt a közvéleményre e fő művével, melyben a diklór-difenil-triklóretán (DDT) rovarirtószer veszélyeire hívta fel a „hatalmától megrészegült emberiség” figyelmét. Munkássága, kitartása és a természet iránti odaadása, rajongása példaértékű.

Miért éppen Rachel Carson-ra emlékezünk e hónapban?

Miért olyan fontos, hogy védjük a környezetünket, az élővilágot, az állatokat és a növényeket, illetve minél inkább kerüljük, iktassuk ki az életünkből a káros anyagokat?

 

A Herbsgarden termékek természetes 60-100% ban bio alapanyagokból készült natúrkozmetikumok, így nem kérdés, milyen fontos számunkra a TERMÉSZET és a növények, gyógynövények szerepe, ereje, hatása szervezetünkre és az élővilágra.

Carson “Néma tavasz” c. könyve nyilvánvalóvá tette, hogy testünk felülete nem áthatolhatatlan védfal és az emberi szervezet nem bevehetetlen erőd. Bolygónk kémiai elszennyezése hatással van ránk fogantatásunk pillanatától kezdve egészen halálunkig. Növények, állatok és emberek között szorosabb a rokonság, mint amekkorák látszólagos a különbözőségek. Carson hitte, hogy az ember egészségi állapota végső soron tükrözi a környezet egészségét vagy megbetegedéseit.

A “Néma tavasz” felkeltette John F. Kennedy elnök figyelmét is, majd hamarosan szövetségi és állami szintű vizsgálatok indultak Carson állításainak ellenőrzésére. Carson tudta, hogy egyetlen könyv nem képes megfékezni a kapitalista rendszer mohóságának és kíméletlenségének lendületét, ám hívó szavára mozgalmak indultak, s az emberek széles tömegei kezdték követelni a tudomány és a kormányzat felelősségre vonását.

A felhalmozódott DDT-t azóta megtalálták madarak és halak májában a legtávolabbi óceáni szigeteken is, és a Föld minden táján a szoptató anyák tejében. Annak ellenére, hogy évtizedek óta egyre erősödik az emberek környezettudatossága, és egyre hevesebbek az esetenkénti tiltakozások, s noha Rachel Carson apokaliptikus kiáltása felhívta az amerikaiak figyelmét a mérgező vegyszerek veszélyeire, a növényvédő szerek használatának korlátozására irányuló törekvések sajnos máig eredménytelenek. Így a globális elszennyeződés a modern életforma egyik legsúlyosabb problémája maradt.

Rachel Carson öröksége nem csak az élet, de az emberi szellem és kultúra jövőjéről is szól. Szembesít bennünket a bolygó kémiai elszennyezésével és arra szólít fel, hogy vessünk véget mohóságunknak.

„A megmaradás kötelessége feljogosít bennünket az igazság megismerésére.”
Rachel Carson

Az emberi lények nem a természet urai, hanem csupán részei annak, a részek fennmaradásához pedig az egésznek kell épnek és egészségesnek maradnia. Tiltakozott az ellen, hogy az emberiség egész természeti környezetét elárasszák olyan anyagokkal, amelyek felhalmozódnak a növények, állatok és emberek testszöveteiben, s megváltoztathatják a szervezet genetikai tulajdonságait is. Azzal érvelt, hogy az emberi test folyamatos kölcsönhatásban áll környezetével, s így ki van téve a környezetben felhalmozódott mérgező anyagok hatásának is. A veszélyeztetettség mértéke nem ellenőrizhető, a tudósok és kutatók pedig képtelenek pontosan megjósolni az élő szövet sejtjeiben felhalmozódó mérgek hosszú távú hatásait.
Carson munkája erőteljesen hatott a környezeti mozgalmakra. Sokan a „Néma Tavasz” megjelenését tekintik mind a civil, mind az állami környezetvédelem kezdetének. (A szert a hetvenes évek végén Magyarországon is betiltották.)

 

De miért is olyan fontos, hogy károsanyag-mentes szereket, kozmetikumokat használjunk saját egészségünk érdekében?

 

Például azért, mivel a bőrünk a legnagyobb szervünk, így a szervezetünk legfőbb védelmi vonala a külső hatásokkal szemben, éppen ezért nagyon fontos tényező, hogy mit is használunk az ápolására.
A Herbsgarden nagyon fontosnak tarja és hirdetni is szeretné, biztatni mindenkit, hogy tegyünk együtt a környezetünk megóvásáért, azzal például, hogy:

• Figyelünk arra, milyen kozmetikumot, milyen háztartási tisztítószert, milyen növényvédő szert használunk!
• Kerüljük az olyan vegyszerek használatát, amelyek egészségünkre ártalmasak lehetnek!
• Legyünk tudatosak abban, hogy elolvassuk az általunk használt különböző szerek, kozmetikumok összetevőit!
• Mi már tettünk a környezetünkért, hiszen olyan bio kozmetikumokat készítünk, amelyek nem szennyezik a környezeted, a természetes vizeket, és ami a legfontosabb, nem ártalmasak a egészségedre.

 

Érdekel, miért és miben olyan egyedi a Herbsgarden szemlélete környezetünkkel kapcsolatosan?

 

Sok egyéb mellett például abban, hogy a Herbsgarden-nél mi nem csak mondjuk, hogy “természetes”!

0325 herbsg brand 4

Az egyik legjobb kozmetikum az, amit magadnak készítesz el, a konyhában (pl. bőrradírozásra bőven lehet otthon hozzáférhető alternatívákat találni, persze az alapanyagokat azért itt is a bőrtípusodhoz érdemes igazítani). Miért? Mert ezek az összetevők ehetőek is. Ami pedig belül nem okoz kárt, azt többnyire a bőrödre is jó szívvel alkalmazhatod.

A Herbsgarden legtöbb termékét akár meg is ehetnéd, hiszen kizárólag természetes, adalékmentes, nem-szintetikus, nem-mérgező anyagokat tartalmaznak. Alapanyagaink 80-90%-ban organikus eredetűek, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak és NEM TARTALMAZNAK: parabéneket, pálmaolajat, Sodium laureth sulfátot, szintetikus illatanyagot vagy színezékeket, tartósítószereket, vegyi anyagokat és egyéb kozmetikai körökben elterjedten használt, de nem bőrazonos, mesterségesen előállított összetevőket. Ennek persze „ára” van, például az eltarthatósága nem években, hanem hónapokban mérhető, és olykor egy-egy termék színe megváltozhat az üvegcsékben, ami egy természetes velejáró.

Valószínűleg nem ez a legmegtérülőbb megoldás a számunkra, ugyanakkor mi a mellett tettük le a voksunkat, hogy a valóban magas minőségű, magas hatóanyag-tartalmú, természetes és egészséges bőrápolásért meghozzuk ezt az „áldozatot”. Mi így védjük a környezetünket, a bőrödet és Téged!

 

0316 hg brand 4

 

Herbsgarden – a gyógynövények mesés kertje.

Egészséges szépség, bőrfiatalítás természetesen!

Ajándék 1000Ft-os kupon!

Iratkozz fel hírlevelünkre friss hírekért és kedvezményes ajándékokért!

A feliratkozás megerősítéséhez szükséges e-mailt elküldtük. A megerősítést követően ajándékba küldjön az 1000Ft-os kuponod! Köszönjük a bizalmat!