fbpx

Geránium illóolaj jótékony hatásai

Tudod mi az a geránium? Milyen növény és mi mindenre használható? Manapság hétszáznál is több muskátli félét ismerünk, de csak néhány egyedből lehet illóolajat kivonni, mint például a „Pelargonium graveolens” vagyis a rózsaillatú muskátliból. Ez a fajta a XVII. század elején jutott el Európába, majd a XIX. század közepén fedezte fel a kozmetikai ipar, és kezdete hasznosítani a muskátli illatanyagát. Ezt követően Franciaországban és Spanyolországban is termeszteni kezdték. A viktoriánus kor angol dámáinak megbecsült növénye volt, melynek cserepeivel végig rakták az utakat, amerre sétálni szoktak, hogy a hosszú szoknyák széle végig súrolhassa a kellemes illatot árasztó muskátlileveleket. A gerániumolajat vagy más néven rózsaillatú muskátliolajat, a Dél-Afrikában őshonos növényfaj leveleinek gőzdesztillációjával nyerik ki.

 

 

Geránium illóolaj felhasználása

Széles körben használják parfümök és kozmetikumok összetevőjeként, sőt az aromaterápiában is kedvező tulajdonságainak következtében igen értékesnek számít. A geránium illóolaj szinte minden bőrtípus és bőrbántalom kezelésére alkalmazható. A keringési rendszereket élénkítő hatása felgyorsítja a sejtek gyógyulását, helyreállítja a hegeket, gyakran eltünteti a bőrhibákat, és enyhülést hoz a száraz és érzékeny bőr számára is. A geránium illóolajjal végzett tanulmányok azt mutatták, hogy antibakteriális, antimikrobiális és antiszeptikus tulajdonságai miatt előnyösen csökkentheti a pattanások kitörését, a bőrirritációt és a bőrfertőzéseket, ha helyileg alkalmazzák. Egészséges fényt és fiatalos jelleget ad az arcnak, illetve megszünteti a bőr túlzott zsírosságát. Mindezen túl jókedvre hangolja az elmét és a lelket, nyugodt erőt és biztonság érzetet hordoz magában, ezért kiváló az akut és a krónikus szorongásra, kitűnő antidepresszáns, enyhíti a szorongást és feszültséget.

Az egészségünkre is kifejezetten jó hatással van, javítja a gyenge hajszálerek és visszerek állapotát, szabályozza a vércukorszintet. Nagyon jó női olaj, minden korban „kortalanul”! Legyen szó, akár a pubertás korról, akár a menstruáció vagy éppen a menopauza idejéről. Lehetséges irritáló hatása miatt kerülni kell a napi használatát.

 

A Herbsgarden natúrkozmetikumok egyik kedvelt összetevője: Geránium

Geránium öregedésgátló hatása

A gerániumolajnak intenzív összehúzó tulajdonságai is jól ismertek, ami azt jelenti, hogy jól indukálja a különféle izmok, ínyek, belek, szövetek, erek és a bőr összehúzódását vagy szorítását. Tanulmányok szerint a muskátliolaj antioxidáns tulajdonságai hozzájárulhatnak az öregedés jeleinek csökkentéséhez, nem véletlenül egyik összetevője a „mindent az egyben” sztár termékünknek, a Kortalan Vénusznak (anti-aging kategóriában MENTES-M 2019 díjat nyert. Mentes a parabénektől, pálmazsírtól, állatkísérletektől, vegyszerektől, szilikontól, SLES-től, mint minden termékünk), mely a hidratált és üde bőr, illetve a korai ráncok megjelenése elleni legjobb „doktor”.

Ajándék 1000Ft-os kupon!

Iratkozz fel hírlevelünkre friss hírekért és kedvezményes ajándékokért!

A feliratkozás megerősítéséhez szükséges e-mailt elküldtük. A megerősítést követően ajándékba küldjön az 1000Ft-os kuponod! Köszönjük a bizalmat!