fbpx

…avagy megérkezett a nyár, jöhet a napfürdőzés! Fényvédelem mindenek felett!

A napfény csodálatos ereje

A Nap nélkülözhetetlen a földi élethez, pozitívan befolyásolja a lelkiállapotunkat, energizálja a testet és a lelket, nem mellesleg segít a D3 vitamin képződésében. Mikor megjelenik az első meleg napsugár, minden élőlény magába szívja az éltető erőt, mely érzés megfizethetetlen és felülmúlhatatlan.

A napfény pozitív hatása bőrünkre, szervezetünkre vitathatatlan, viszont napjainkban legalább annyi veszélyt is rejtenek magunkban a nap sugarai, káros hatásai. Legfőképpen az UVB-sugárzás felel az azonnali, érezhető hatásokért, mint például napégés, leégés, míg az alattomosabb UVA-sugárzás a későbbi kellemetlenségekért felelős, mint például a fénykárosodás, melanóma, pigmentfoltok és sajnos a bőröregedés korai jeleit is gyorsítja.

Tehát, ami biztos, hogy fényvédelemre, napvédelemre mindenkinek szüksége van már tavasztól kezdve, de legfőképpen a nyári hónapokban. Fontos viszont, hogy napozz okosan, mert az okos napozás feltölti a testet energiával és a lelket, lendületet ad és serkenti a szervezet méregtelenítő folyamatait.

Fizikai és a kémiai napvédelem

Tudod mi a különbség a fizikai vagy kémiai napvédelem között? Pontosan tudod hogyan védekezzünk? Mit kenjünk arcunkra, testünkre?

Jól tesszük, ha már a napsugarak első megjelenésével elkezdünk legalább 10-20 faktoros fényvédő krémet használni, de kortól és bőrérzékenységtől függően, akár magasabb faktorszámút is alkalmazhatunk. Természetesen a bőrünk megóvása érdekében a legjobb, ha 11:00 és 15:00 óra között nem tartózkodunk a tűző napon!

Tipp 1: herbsgarden summer 3A fényvédő krém kiválasztásánál fontos tényezőket kell figyelembe venni. Első tipp: először is, el kell döntenünk, hogy fizikai vagy kémiai fényvédő bőrápoló mellett szeretnénk letenni a voksunkat, de előtte jó, ha alaposan tájékozódunk a fizikai vagy kémiai fényvédőt tartalmazó készítményekről.

 

A természetes fizikai fényvédőt (kozmetikumoknál használt kifejezés) tartalmazó krémekben olyan anyagok vannak, mint pl. a cink-oxid, amelyek megakadályozzák, hogy az UVB- és UVA-sugarak bejussanak a bőrfelszín alá. Ezt oly módon teszik, hogy a bőr felszínén tükörszerű védőréteget képeznek, amely visszaveri a nap sugarait, megtörve a fény útját megkímélve ezzel bőrünket a káros napsugárzás hatásaitól. Nem károsítják a szervezetünket, mivel a bőr felszínén maradnak, sőt mindemellett a természetes vizeinket és az élővilágot is óvják, védik!

A kémiai fényvédők ezzel szemben bejutnak a bőrfelszín alá. Olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek ugyan valamilyen szinten védelmet nyújtanak, de ezt nem lehet pontosan definiálni. Viszont azzal, hogy bejutnak a bőrfelszín alá, irritálhatják a bőrt. Bekerülnek a véráramba, így ezek a vegyi anyagok az egész szervezetünkre káros hatást fejthetnek ki, veszélyesek lehetnek, többek között okozhatnak pigmentálódást és egyéb bőrproblémákat is.

Akkor mi a jó választás? Milyen fényvédőt ajánl a Herbsgarden?

Tipp 2: A megoldás egy rövid és egyszerű szó: MIMÓZA

beautiful bright mimosa flowers outdoors on sunny day

A Herbsgarden kozmetikumcsalád legújabb terméke a Mimóza Arckrém egyedülállóan komplex fényvédős nappali krém, amely egyben ránctalanító hatású is. A mimóza virág olyan, mint egy miniatűr Nap, amely tavasszal meleg, sárga, édes illatával borítja be a Francia Riviéra domboldalait. Ezt érzed Te is, amikor a tégely tetejét letekerve magadba szívod a krém illatát, és vékony rétegben felkened a bőrödre. Könnyedén beszívódik, ugyanakkor nem leszel hófehér tőle, mégis teljes spektrumú fényvédelmet biztosít.

Az már csak hab a tortán, hogy a termékbe olyan összetevők is kerültek, amelyek a bőröregedés látható jelei ellen is hatékonyan felveszik a harcot.

Ráadásul gyógynövény összetevői egymás hatását erősítve halványítják a már meglévő pigmentfoltokat, valamint gátolják újabbak kialakulását is.

A Mimóza komplex fényvédős nappali krém a 35+ korosztály számára ajánlott. Főbb hatóanyagai:

  • A zöld tea – Erősítik a bőr immunrendszerét, erős antioxidáns tulajdonsággal rendelkeznek, megakadályozzák a túlzott napsugárzás okozta bőrkárosodást, és bizonyítottan növelik a termékben található fényvédő hatékonyságát.

  • Gamma oryzanol – Elnyeli az UVA- és UVB-sugarakat, másodlagos fényvédőként funkcionál, és természetes módon növeli a termékben található fizikai fényvédő hatását, továbbá megakadályozza a kollagén rostok károsodását.

  • Zsíroldékony C-vitamin antioxidáns – Gátolja a kollagén lebomlását, a pigmentfoltok megjelenését, és serkenti a kötőszövet anyagcseréjét. Megvédi a bőrt az UV sugárzás káros hatásától.

  • Hialuronsav – Nedvességmegkötő, bőrfeltöltő, optikai ráncsimító hatású.

  • Cink-oxid – Hatékonyan veri vissza a fényt, a modern technológiával előállított mikrolapocskái, viszont nem vonnak fehér réteget a bőr köré.

  • Édesgyökér – Csökkenti a bőrirritációt, a viszketést. Hatékony összetevője a folthalványító, napvédő krémeknek.

  • Vadgesztenye – Gátolja a bőrben található hialuronsav lebontását, erősíti a kötőszövetet, illetve a magban található escinek bizonyítottan növelik a fizikai fényvédők faktorszámát.

Tipp 3: Színharmonizáló nappali BB krém bb krem bolgba

Ha további ötletre, megoldásra lenne még szükséged a fényvédelem területén, a Herbsgarden ajánlata a már sokak által imádott és közkedvelt Szinharmonizáló nappali BB krém ami tökéletes választás a mindennapokra. Színe egybeolvad a természetes arcszínnel, kiegyenlíti az apróbb bőrhibákat és emellett jojoba-, argán- és sárgabarackmag olajjal táplálja a bőrt, a benne lévő zöld tea kivonat megköti a szabad gyököket, antioxidáns hatású és fokozza a fényvédelmet. Fizikai fényvédelme körülbelül 10-es SPF-nek felel meg.

Ajándék 1000Ft-os kupon!

Iratkozz fel hírlevelünkre friss hírekért és kedvezményes ajándékokért!

A feliratkozás megerősítéséhez szükséges e-mailt elküldtük. A megerősítést követően ajándékba küldjön az 1000Ft-os kuponod! Köszönjük a bizalmat!