fbpx

100 féle gyógynövény a magyar boszorkánykonyhában

írta: sheabouteverything

herbsgarden_borapolas4.jpg

Mostanában rengeteg időt töltök a kertben, a fekete virágok és a fűszerkert után jövőre egész biztosan ültetek valami ehető feketét is, és talán kiművelem magam gyógynövény-ügyben is.  Nem lesz könnyű dolgom, mivel hazánkban több mint 330 fajta gyógynövény honos, ezzel nem csupán Európában, hanem világviszonylatban is gyógynövény-termesztési nagyhatalomnak számít. Részben ennek, részben pedig a tudatos fogyasztói trendeknek köszönhetően egyre jobban jönnek fel a magyar natúrkozmetikumok is, élén a kifejezetten gyógynövény-alapanyagokkal dolgozó Herbsgardennel is.

Herbsgarden.hu – illatos és gyógyító összetevők a szépség szolgálatában

Több natúrkozmetikummal is szerencsét próbáltam már, és ugyan vegyesek a tapasztalatok, mégis szívesebben nyúlok a természetes alapanyagokat tartalmazó kozmetikumok felé. A Herbsgardennel való találkozás viszont szerelem volt első látásra, a csomagolás mondhatni „az a hagyományos natúr”, a belbecs viszont egyértelműen csillagos ötös.

INSTANT HIDRATÁLT ARCBŐR: Anti-aging Aqua szérum

A csinos matt üvegcsében finom rózsaillatú öregedésgátló szérum lapul, már az állagáról tudja az ember, hogy hatásos lesz. Könnyed, vizes formula, pillanatok alatt felszívja az arcbőr, és az eredmény egyszerűen lenyűgöző. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy azonnal sima és puha lesz a bőr, az incsi-fincsi incinek köszönhetően (bio gránátalmamag olaj, bio búzacsíra extraktum, bio zöldtea kivonat, bio argánolaj, bio jázminvíz, bio damaszkuszi rózsavíz) pedig a szérum használatával folyamatos az ápolás és a hidratálás.

herbsgarden_borapolas.jpgNR1 TESTÁPOLÓ: Fűszeres testvaj

A másik tesztelt termék ez a fűszeres testvaj volt: normál szobahőmérsékleten is könnyen felkenhető és eldolgozható, szinte ráolvad a bőrre, és szintén azonnal érezhető ápoló hatása. A szegfűszeggel nem spórolt a gyártó, ami rendesen megadja a karakterét ennek a finom testápolónak, egyébként a fő összetevői a sheavaj, kakaóvaj, szezámolaj, kókuszolaj, valamint különböző illóolajok.

herbsgarden_borapolas2.jpg

herbsgarden_borapolas3.jpg

Tudtad? Gyógynövénynek mindazon növényeket nevezzük, amelyeknek valamely részét a bennük levő hatóanyagok miatt hagyományok vagy korábbi feljegyzések alapján gyógyászati célokra használtak, vagy használnak. Ma már egy picit szűkítjük ezt a listát: azokat a növényeket tekintjük gyógynövényeknek, amelyek felhasználását hivatalos források engedélyezik.

Mit érdemes még tudni a Herbsgardenről?

A Herbsgarden gyógynövényes kertjében ötféle korcsoport és hatféle bőrtípus szerint lehet válogatni, arc- és testápoló szerek között, tehát egészen biztosan mindenki megtalálja a számára ideális terméket. Vannak bárki számára használható ápolótermékek, és korosztály szerinti fő problémára (hidratálás, anti-aging) testreszabott készítmények is. Ami biztos, ezekhez a termékekhez a szükséges alapanyagokat minden esetben megbízható, bevizsgált, lehetőség szerint organikus minősítéssel rendelkező szállítóktól szerzik be. Hazai forrásból érkezik számos összetevő, mint pl. ahévízi iszap, a levendula, a kamilla, a zsálya, a menta, vagy az izsóp, a Magyarországon nem honos vagy különleges hozzávalókat, mint például az argánolajat, sheavajat, hyaluront vagy peptideket az Európai Unió más tagállamaiból, Ausztráliából, vagy az Egyesült Államokból importálják.

A termékek fő alkotóelemét jelentő növényi olajok – a szappanok kivételével – mind hideg sajtolással készülnek, hiszen csakis így nem sérülnek a növényekben található értékes vitaminok, a bőr öregedését lassító, sejtvédelmi funkciókat támogató hasznos összetevők, és az esszenciális zsírsavak. A Herbsgarden boszorkánykonyhájában – mely persze egy minden higiéniai és minőségi elvárásnak megfelelő csúcstechnológiás labor – tökéletes minőségbiztosítás mellett több mint 100 növénnyel dolgoznak jelenleg. A termékek szintetikus szerek felhasználása nélkül készülnek, így minőségüket nem korlátlan ideig őrzik meg, viszont cserébe felszívódásukkal hosszú távon erősítik a bőrszerkezetet, egészséges ragyogást és fiatalos rugalmasságot biztosítva. Azt már ugye mondanunk sem kell, hogy semmilyen állatkísérlet sem történik a termékfejlesztés során. A magukra igényes, környezet- és egészségtudatos fogyasztók számos rendezvényen, kiállításon és termékbemutatón személyesen is megismerkedhetnek a Herbsgarden termékekkel, illetve a webshopból is választhatnak, ahol 30 napos visszavásárlási garancia is bizonyítja, hogy a csapat hisz a márkájában és annak magas minőségében.

Webshop: https://herbsgarden.hu/

herbsgarden_borapolas6.jpg

 Az írás 2018. Április 18án jelent meg a sheabouteverything.blog.hu-n

Ajándék 1000Ft-os kupon!

Iratkozz fel hírlevelünkre friss hírekért és kedvezményes ajándékokért!

A feliratkozás megerősítéséhez szükséges e-mailt elküldtük. A megerősítést követően ajándékba küldjön az 1000Ft-os kuponod! Köszönjük a bizalmat!